Takmičenja

Regionalno takmičenje u nogometu osnovnih škola

U četvrtak, 25.5.2017.godine u Kulturno sportskom centru Bugojno održano je Regionalno takmičenje u nogometu osnovnih škola. Učenici naše škole, pod vodstvom nastavnika Tanković Seada, osvojili su 1. mjesto, a to su: Ridžal Advan, Mujić Muhamed, Sadiković Admir, Hadžiahmetović Edi, Adilović Armin, Kmetaš Ervin, Mlivo Eldin, Alispahić Ale i Musić Asmer.

Iskrene čestitke učenicima i nastavniku na ostvarenim rezultatima.

Smotra naučno – tehničkog stvaralaštva mladih SBK

U subotu, 13.5.2017.godine održana je  Smotra naučno – tehničkog stvaralaštva mladih SBK. Našu školu, pod vodstvom nastavnika Ahme Ljubunčić, predstavljali su: Prijić Enis, Aletić Fatima, Mešić Ensar, Ćatić Mirza, Džugum Adis, Kišija Muhamed, Habibović Emelin i Kukić Murat. Postignuti su slijedeći rezultati: – 1. mjesto testovi iz nastave Tehničke kulture za 6., 7., 8. i 8/8. razrede – 2. mjesto (Srebreni točak) Radovi iz nastave – 2. mjesto (Srebreni točak) Praktičan rad – Ćatić Mirza osvojio je 3. mjesto (Brončani točak) iz testova znanja za 8. razred U ukupnom plasmanu škola je zauzela 2. mjesto (Srebreni točak). Iskrene čestitke učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima.
 
 
 

Općinsko takmičenje osnovnih škola u nogometu

U četvrtak, 11.5.2017. god. održano je Općinsko takmičenje osnovnih škola u nogometu gdje su učenici naše škole, pod vodstvom nastavnika Tanković Seada, zauzeli 1. mjesto. Nogometnu ekipu predstavljali su: Ridžal Advan, Mujić Muhamed, Musić Asmer, Mlivo Eldin, Sadiković Admir, Hadžiahmetović Edi, Adilović Armin, Kmetaš Ervin, Tekešić Adin, Alispahić Ale, Džugum Adis i Šabić Emin.

 Kantonalno takmičenje iz fizike

U subotu, 29.4.2017.godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike gdje su učenici naše škole, pod vodstvom nastavnice Aletić Azre ostvarili slijedeće rezultate: Kurbegović Adin zauzeo je 4.mjesto, Mlaćo Šejla zauzela je 6.mjesto i Hodžić Amar zauzeo je 7.mjesto. Iskrene čestitke učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima.

Općinsko takmičenje osnovnih škola u košarci

U srijedu, 26.4.2017. god. održano je Općinsko takmičenje osnovnih škola u košarci gdje su učenici naše škole (dječaci i djevojčice), pod vodstvom nastavnika Bašić Almira, zauzeli 1. mjesta.
 

 Prvo fizičko kolo SPARKreators Lige održano je 28.4.2017. godine u fiskulturnoj sali Prve osnovne škole Bugojno u 12:00 sati.

Regionalni centar – 1. fizičko kolo 2016/2017 – 28.4.2017. od 12 do 15:00
Naziv škole Adresa Kontakt osoba
Prva Osnovna Škola Bugojno Hendek VII/2, Bugojno Azra Pandžo
Komisija za ocjenjivanje
Škola Nastavnik Uloga u komisiji
Prva osnovna škola Azra Pandžo Nadgledanje ispravnosti natjecanja
OŠ “Gornji Vakuf” Hađić Senad Tablica bodovanja – nadgledanje i zapisivanje
OŠ “Marka Marulića” Bojan Marić Štopanje vremena
OŠ “Gračanica” Velić Fazila Zamjenska osoba kada je jedan o komisije ocjenjivač svojih učenika
Spisak škola, učenika i mentora
Naziv škole i nastavnika Učenici – starija Učenici – mlađa
Prva osnovna škola Bugojno – Azra Pandžo
Muhamed Kišija
Taida Topčić
Adelmo Zahirović
Mensur Bušatlić
Treća osnovna škola Bugojno – Azra Pandžo
Nur Rustempašić
Amel Ridžal
Sajra Talargić
Elvedin Memić
“Prva osnovna škola” Bugojno, Jaklić – Aleksandra Krstanovic
Vinko Antunović
Marko Piplica
Lora Mikulić
Petar Kolovrat
OŠ “Drvetine” – Amira Kaharević
Emina Nuhić
Ajla Šečibović
Sedin Šečibović
Ibrahim Čizmo
“Treća osnovna škola” Oborci
Muamer Bašić
Sanina Bašić
Nejra Bašić
Mirza Rujanac
JU “OŠ Pajić Polje”
Aziz Garib
Mirnes Muratspahić
Tarik Bilkan
Mirza Garib
OŠ “Gračanica”
Ajdin Omeragić Ali Ćehajić
Arnel Zulum Amna Jusufspahić
Laris Jusufspahić Emina Husić
Zerin Muratspahić Ensar Čusto
OŠ “Marka Marulića”
Mario Antunović
Mihael Beljo
Petra Knežević
Luka Marušić
OŠ “fra Jeronima Vladića”
Šimo Franjić
Jozo Cvitanović
Matias Cvitanović
Dominik Jozić
OŠ “Uskoplje”
David Petrović
Marijana Bandić
Eva Trbara
Ivan Pilić
OŠ “Gornji Vakuf”
Danis Gekić
Faruk Duratbegović
Najla Radžebašić

Federalno takmičenje iz matematike

 U subotu, 22.4.2017. god.  održano je Federalno takmičenje iz matematike gdje su učenici Kurbegović Adin i Dautbegović Elma, pod vodstvom nastavnice Ajke Avdibašić, ostvarili dobre rezultate. Iskrene čestitke učenicima i nastavnici na ostvarenim rezultatima.

Kantonalno  takmičenje iz engleskog jezika

U subotu, 22.4.2017.godine održano je Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika gdje je učenica Kaniža Ajsel, pod vodstvom nastavnice Milanović Bekise, zauzela 2. mjesto. U ukupnom plasmanu naša škola zauzela je 2.mjesto.

Iskrene čestitke učenici i nastavnici  na ostvarenim rezultatima i puno sreće na fedralnom takmičenju.

Općinsko takmičenje iz tehničke kulture

U četvratak, 20.4.2017. god. održano je Općinsko takmičenje osnovnih škola iz predmeta Tehnička kultura. Našu školu predstavljali su učenici od šestog do osmog razreda pod vodstvom nastavnika Ahme Ljubunčić . U kategoriji šestih razreda učenik Prijić Enis zauzeo je 2. mjesto; u kategoriji sedmih razreda Aletić Fatima zauzela je 1.mjesto; u kategoriji osmih razreda Mešić Ensar zauzeo je 2. a Ćatić Mirza 1. mjesto.

U ekipnom plasmanu škola je zauzela prvo mjesto.

Iskrene čestitke učenicima i nastavniku na ostvarenim rezultatima i puno sreće na kantonalnom takmičenju.

 

 

 

 

Općinsko takmičenje iz pružanje prve pomoći

U četvrtak, 13.4.2017.god. održano je takmičenje “Pružanje prve pomoći” gdje su učenici naše škole, pod vodstvom nastavnika Kišija Rešada, zauzeli ubjedljivo 1.mjesto.

Iskrene čestitke učenicima, njihovim roditeljima i nastavniku na ostvarenim rezultatima.

 

Općinsko takmičenje iz demoktarije i ljudskih prava

 U ponedjeljak, 10.4.2017.god. održano je takmičenje iz demokratije i ljudskih prava gdje su učenici naše škole, pod vodstvom nastavnika Kišija Rešada, zauzeli 2.mjesto.

Kantonalno takmičenje iz matematike

U subotu, 8.4.2017. god .održano je Kantonalno  takmičenje iz  matematike , gdje  su učenici iz naše škole, pod vodstvom nastavnice Avdibašić Ajke, ostvarili sljedeće rezultate i plasirali se na Federalno takmičenje.

U kategoriji sedmih razreda učenica Dautbegović Elma  je zauzela četvto  mjesto.

U kategoriji osmih razreda po devetogodišnjem nastavnom planu učenik Kurbegović Adin je zauzeo prvo mjesto.

Iskrene čestitke učenicima, njihovim roditeljima, nastavnici  Avdibašić Ajki i  puno uspjeha na Federalnom takmičenju.

Matematičari iz Bugojna najuspješniji u SBK

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke 

U utorak, 4.4.2017. god.održano je Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke, gdje su učenici iz naše škole, pod vodstvom nastavnice  Sijamija Aide ostvarili sljedeće rezultate:

U kategoriji sedmih razreda učenica Tutkur Amila je zauzela drugo mjesto a učenik Imamović Ahmed četvrto mjesto, te se plasirali na kantonalno takmičenje.

U kategoriji osmih razreda (osmogodišnjem i devetogodišnjem obrazovanju )  učenica Delić Fatima  je zauzela drugo mjesto a učenik Alispahić Ale treće mjesto, te se plasirali na kantonalno takmičenje.

Iskrene čestitke učenicima, njihovim roditeljima i nastavnici na ostvarenim rezultatima.

Općinsko takmičenje iz engleskog jezika

U utorak, 28.3.2017. god. u prostorijama naše škole održano je općinsko takmičenje iz engleskog jezika. Naši učenici, pod vodstvom nastavnice Milanović Belkise, postigli zavidne rezultate. Učenica Kaniža Ajsel zauzela je 2. mjesto i se plasirala se za kantonalno takmičenje.Učenica Terzić Amina zauzela je 4. mjesto i učenica Kaltak Ajna zauzela je 5. mjesto. U ukupnom plasmanu naša škola zauzela je 2. mjesto. Iskrene čestitke nastavnici i učenicima na ostvarenim rezultatima.

https://BILTEN

 

Općinsko takmičenje iz matematike

U srijedu, 15.3.2017. god održano je općinsko takmičenje iz matematike gdje su naši učenici postigli zavidne rezultate. Učenik Kurbegović Adin, pod vodstvom nastavnice Ajke Avdibašić, osvojio je 1. mjesto te se plasirao za kantonalno takmičenje. Učenica Dautbegović Elma, pod vodstvom nastavnice Ajke Avdibašić, osvojila je 4.mjesto i plasirala se za kantonalno takmičenje. U ukupnom plasmanu naša škola zauzela je 1. mjesto u kategoriji 8. razreda po devetogodišnjem planu i programu i 3. mjesto u kategoriji 7. razreda po devetogodišnjem planu i programu. Učenik Ljubunčić Ahmed, pod vodstvom nastavnice Azre Aletić, osvojio je 5. mjesto i učenik Mujić Muhamed 6.mjesto. U ukupnom plasmanu škola je zauzela 3. mjesto. Iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima nastavnicama i učenicima .

 

 

Finalno takmičenje Dabar informatičar održano je 4.02. 2017. godine na Inrernacionalnom Univerzitetu u Sarajevu /Intrnational University of Sarajevo/

Na finalnom takmičenju učestvovali su učenici šestog razreda Topčić Taida i Prijić Enis.

Prijić Enis  je osvojio  TREĆE mjesto.

 

 Dodjela cerifikata za učenike koji su učestvovali na izazovu Dabar inforatičar

Dabar informatičar– 15.11.2016.

Na takmičenju  “Dabar informatičar”  učestvovali su učenici šestih, sedmih i osmih razreda.

Izazov ima za osnovni cilj da omogući učenicima da se zabave, nešto novo nauče i da pokažu sve svoje talente i poznate i skrivene.

Izazov takođe ima za cilj da pruži priliku svima za jedan novi susret sa informatikom u svakodnevnom životu i informatikom kao naučnom disciplinom.

Prijić Enis i Topčić Taida plasirali su se na finalno takmičenje…Čestitke!

 

 

Smotra naučno- tehničkog stvaralaštva mladih BiH

U periodu od 20.05. do 22.05.2016.  godine u Osnovnoj školi Travnik, u Travniku  je održana Državna  Smotra naučno tehničkog stvralaštva mladih.

Učenik Velid Imširović , pod mentorstvom nastavnice Azre Pandžo ,  u disciplini primjena računara u tehnici, osvojio je PRVO mjesto.

 

 

Smotra naučno-tehničkog odgoja maldih u SBK/KSB-Bugojno 2016”

14.05.2016.godine u prostorijama Treće osnovne škole Bugojno u Bugojnu  je održana smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih u SBK/KSB- “Bugojno 2016″

Našu školu su predstavljali sljedeći učenici:

Novalić Senada-VII/9

Čehaja Amina- VII/8

Hadžiabdić Hana-VIII

Mandžić Eldar-VI/9

U radovima iz nastave učenici su osvojili četvrto mjesto

Imširović Velid- Primjena računara u tehnici-Q Basic –I RANG

 

Kantonalno takmičenje iz matematike

23.04.2016. godine u prostorijama Treće osnovne škole Bugojno  je održano  Kantonalno takmičenje iz matematike.

Učenik  Kurbegović Adin, pod mentorstvom nastavnice Hajder Ajiše,  u kategoriji sedmog/9  razreda osvojio je PRVO mjesto i time se plasirao na Federalno takmičenje .

Na takmičenju su učešće uzeli i učenici Ćefo Adi-/11.rang/  i  Šiljak Tara-/ 19-20. rang/.

Općinsko takmičenje “Projekt građanin”

Dana 20.4.2016. godine u Prvoj osnovnoj školi Bugojno održano je takmičenje učenika osnovnih škola iz Bugojna ”Projekt građanin”.

Na ovom takmičenju učestvovalo je šest škola koje su prezentirale svoje teme i to:

 1. Prva osnovna škola Bugojno sa temom ”Problemi kockanja u našem gradu”
 2. Druga osnovna škola Bugojno sa temom ”Opremljenost škole učilima i pomagalima”
 3. Treća osnovna škola Bugojno sa temom ”Izgled ulica našeg grada”
 4. Osnovna škola ”Bristovi” sa temom ”Sport kao način života”
 5. Osnovna škola ”Gračanica” sa temom ”Psi lutalice u našem gradu”
 6. Osnovna škola ” Drvetine” sa temom ”Klađenje i kockanje maloljetnika”

I mjesto osvojila je Treća osnovna škola Bugojno

II mjesto osvojila je Prva osnovna škola Bugojno

III mjesto osvojila je Osnovna škola ”Bristovi”

 

Općinsko takmičenje iz Pružanje prve pomoći

11.04.2016. godine u Drugoj osnovnoj školi je održano takmičenje iz pružanje prve pomoći.

Našu školu su predstavljali sljedeći učenici:

 1. Ćefo Adi, kapiten
 2. Musić Amila
 3. Muratović Fatima
 4. Hadžiabdić Hana
 5. Duraković Lejla
 6. Čefo Ajla

MARKIRANTI

 • Atić Amel
 • Duvnjak Selma

FOTOGRAF

Bostan Adem

NASTAVNIK VOĐA EKIPE

 • Kišija Rešad

Ekipa naše škole je osvojila PRVO mjesto.

 

Kantonalno takmičenje iz fizike

9.04.2016. godine u Osnovnoj školi Vitez  je održano  Kantonalno takmičenje iz fizike.

Učenik  Adi Ćefo, pod mentorstvom nastavnice Hajder Ajiše,  u kategoriji osmog razreda osvojio je 3.mjesto i time se plasirao na Federalno takmičenje .

 

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

U srijedu 06.04. 2016. godine u prostorijama Islamskog centra Princeze Dževhere , održano je takmičenje iz islamske vjeronauke.

Plasman:

Amar Velagić-prvo mjesto  u kategoriji osmih razreda

Refik Imamović-treće mjesto u kategoriji osmih razreda

Ahmed Ljubunčić-četvrto mjesto u kategoriji sedmih razreda

U Bugojnu održano 15. općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

Općinsko takmičenje iz matematike i fizike

31.03.2016.godine u Trećoj  osnovnoj školi Bugojno  održano je Općinsko takmičenje iz Matematike i Fizike.

Plasman:Matematika -osmi razred

Ćefo Adi-3.rang

Plasman:Matematika -sedmi/9 razred

Kurbegović Adin-1.rang

Šiljak Tara-2.rang

Fizika  -sedmi razred

Kaltak Ajna-3.rang

Sijamija Ahmed-4.rang

Fizika  -osmi razred

Imširović Velid-1.rang

Karabeg Asmer-2.rang

Ćefo Adi-3.rang

Učenike su pripremale nastavnice  Hajder Ajiša  i Aletić Aza. Sve pohvale idu  učenicima i nastavnicama na osvojenim   mjestima , te plasmanu na Kantonalno takmičenje iz Matematike i Fizike.

U ukupnom plasmanu iz Matematike škola je osvojila  TREĆE mjesto, a iz fizike PRVO mjesto.

 

Općinsko takmičenje iz tehničke kulture održano je 29.03.2016.godine u Osnovnoj školi Drvetine.

Plasman:

Kurbegović Adin-VII/9-DRUGO MJESTO

Čehaja Amina- VII/8- DRUGO MJESTO

Hadžiabdić Hana-VIII-DRUGO MJESTO

Mandžić Eldar-VI/9- ČETVRTO MJESTO

Ćefo Adi- Primjena računara u tehnici-Q Basic-DRUGO MJESTO

Učenike su pripremali nastavnici  Ljubunčić Ahmo i Pandžo Azra. Sve pohvale idu  učenicima i nastavnicima na osvojenim   mjestima , te plasmanu na Kantonalno takmičenje .
U UKUPNOM plasmanu škola je zauzela TREĆE  mjesto.

Treća osnovna škola Bugojno prva na Općinskom takmičenju iz nastave tehničkog odgoja

 

 

Školsko takmičenje iz matematike za učenike sedmih razreda-devetogodišnja

Rezultati:

 1. Kurbegović Adin

2. Hodžić Amar

3. Šiljak Tara

Nastavnica:Hajder Ajiša

Općinsko takmičenje iz engleskog jezika održano  je 16.03.2016. u Osnovnoj školi Gračanica.

Učenici koji su predstavljali našu školu su: Hozić Samra, Karabeg Asmer, Herić Mahira.

U ukupnom plasmanu naša škola osvojila je drugo mjesto.

12675065_1235484076479744_1397325276_o.jpg

Školsko takmičenje iz fizike za učenike osmih razreda

13.03.2016.godine održano je takmičenje.

Rezultati:

Ćefo Adi

Karabeg Asmer

Imširović Velid

Nastavnica:Hajder Ajiša

 Školsko takmičenje iz informatike- Q Basic

22.3.2016. održano je takmičenje u kojem su učestvovali: Amel Atić, Fatima Muratović, Šupić Iman, Velić Ajdina, Buljubašić Ismail, Murica Nermin, Šljivo Elmir, Bostan Adem, Haračić Nejra, Imširović Velid, Mehić Amna i Ćefo Adi.

Rezultati:

Imširović Velid – I

Muratović Fatima – II

Ćefo Ad i- III

Imširović Velid će predstavljati našu školu na općinskom takmičenju u disciplini primjena računara u tehnici.

Nastavnica:Pandžo Azra            

Školsko takmičenje iz tehničkog odgoja

17.3.2016. održano je takmičenje u kojem su učestvovali: Sadiković Almir, Mandžić Eldar, Kurbegović Adin, Tataraga Ena, Novalić Senada, Čehaja Amina, Burko Emela, Habibović Minela, Brkić Amina, Atić Amel, Hadžiabdić Hana.

Učenici će predstavljati školu na općinskom  takmičenju u Drvetinima, 29.3.2016.g. su:

Mandžić Eldar VIc/9

Kurbegović Adin VIIa/9

Čehaja Amina VIIb/8

Hadžiabdić Hana VIIIb/8

Nastavnik:Ljubunčić Ahmo

 

Školsko takmičenje iz matematike za učenike osmih razreda./ 14.03.2016.g./

Rezultati:

 1. Ćefo Adi

 2. Hozić Samra

 3. Imširović Velid

Nastavnica:Aletić Azra

Školsko takmičenje iz fizike za učenike sedmih razreda./ 11.03.2016.g./

Rezultati:

1. Kaltak Ajna

 2.Ćatić Mirza

3.Sijamija Ahmed

Nastavnica Aletić Azra

Školsko takmičenje iz matematike za učenike sedmih razreda.

Rezultati:

Mujić Muhamed 60 bod.

Đugum Adis 40 bod.

Terzić Amina 38 bod.

Bušatlić Mensur 36 bod.

Nastavnici:Zekotić Enes i Avdibašić Ajka

 

Školsko takmičenje iz Engleskog jezika – (osmi razredi)

Spisak takmičara i plasman…

Od mogućih 60 bodova učenici su osvojili:

1. Hozić Samra 49;

2. Herić Mahira 47;  

3. Karabeg Asmer 46;

4. Mehić Amna 43;

5. Šupić Iman 42;

6. Imamović Refik 39;

7. Džanan Vernesa 39;

8. Ravnjak  Muhaem 38;

9. Hadžiabdić  Hana 34;

Nastavnica: Elvedina Ruštempašić